Home |  HPS-team | Djibi |  Contact | Links |  Bestellen | 
zoek binnen
 

HET HPS-TEAM

Ivo Weijmans

Geboren in 1965, opgegroeid in het Gelderse Lobith, heeft Ivo Weijmans zijn opleiding tot beroepsmusicus genoten aan de Hogeschool voor Kunsten te Arnhem. Daar behaalde hij zijn diploma Docerend Musicus Slagwerk, en zijn praktijkdiploma Hafa-directie. Daarna heeft hij zich gespecialiseerd op de Marimba en op dit instrument zijn diploma Uitvoerend Musicus behaald. Momenteel woont hij in Losser en is getrouwd en vader van twee kinderen.
Reeds op het conservatorium ontwikkelde hij zich als componist van overwegend slagwerk-stukken. Hij schreef enkele werken voor het slagwerkensemble van het conservatorium, het Michi-marimbakwartet en de slagwerkgroep van Het Gelders Orkest. Daarop kreeg hij de opdracht mee te werken aan de programmavoorbeelden voor malletinstrumenten van het huidige NIB. Van dit instituut zou hij later regelmatig compositieopdrachten krijgen voor o.a. malletband. Voor de compositiewedstrijd voor slagwerkensembles van het RIM schreef Ivo Weijmans twee werken: Diabolo voor slagwerkkwartet en The Great Casanova voor kwintet. In de laatste catagorie behaalde hij de hoofdprijs. Het werk The Great Casanova is momenteel ook uitgegeven voor malletband.
Momenteel is Ivo Weijmans als Slagwerkdocent, AMV-docent, Stafdocent en dirigent van het Blaasorkest en het Slagwerkensemble verbonden aan de Muziekschool te Nordhorn (Duitsland). Met het slagwerkensemble behaalde hij in 1996 de “Bundesfinale” van het aansprekende concourssysteem “Jugend Musiziert” voor muziekschoolensembles in Duitsland. Vanuit Nordhorn houdt hij zich nu ook bezig met het opzetten van de muziekschool te Denekamp. Met het A-b Slagwerkensemble van de muziekvereniging Wierden is hij ook zeer succesvol. Daarnaast is hij dirigent van de Christelijke Harmonie te Hengelo (Ov.)
Ook is hij werkzaam als gecommiteerde/examinator voor slagwerkexamens.


<< >>
© 2003 De Haske Publications BV, Nederland - Layout: Gert Bomhof / Ko Smidt - Techniek: 2C Webdesign